top of page
pole BW.jpg

WAT IS VING TSUN KUNG FU?

Wat is ving tsun kung fu?: Welkom
Cham%20kiu%20John%20Yvo%20-%20zwartwit_e

WAPENLOZE VORMEN

Vorm 1 - Siu Lim Tao

Deze vorm bevat alle Ving Tsun bewegingen en is de basis voor alle andere vormen.

Vorm 2 - Chum Kiu

Een combinatie van bewegingen, draaien, trappen en stappen en heeft het doel om de vijand te verslaan met eenvoudige en simpele bewegingen.

Vorm 3 - Biu Gee

Je leert deze vorm om te ontsnappen aan schijnbare hulpeloze situaties. Deze vorm bevat onder andere vechtstrategieën waarmee je jezelf tegen meerdere vijanden kunt beschermen.

Wat is ving tsun kung fu?: Over

SPECIFIEKE TRAINING

Chi Sao - de vuistslagcultivatie

Parallel aan de tweede vorm begint elke student met Chi Sao-training. Het is een speciale sensatietraining die kracht, reflexen, snelheid en de vastberadenheid traint om directe en precieze reacties te ontwikkelen.

Wat is ving tsun kung fu?: Over
spike%20dummy_edited.jpg

TRAININGSMIDDELEN & WAPENS

Hoewel in meeste Ving Tsun er eerder vormelijk met wapens wordt omgegaan, leggen wij hier meer nadruk op. De voornaamste reden hiervoor is omdat het bevorderend werkt voor het voetenwerk en de slagkracht.

Muk Yan Jong - De houtendummyvorm

Een ander belangrijk onderdeel van het Ving Tsun-systeem is vooral gericht op het onderwerp: hoe slechte en strijdige posities te corrigeren. Verder wordt timing, staptechniek en ook gelijktijdigheid van verdediging en aanval verbeterd.

Luk Dim Bun Gwan - De lange stok vorm

De dragon pole is een ongeveer 3 meter lange stok uit het juiste hout gesneden om hard maar toch flexibel te zijn.

Baat Jaam Dou - De messenvorm

Het gebruikte paar messen heeft ruwweg de lengte een volwassene zijn voorarm en het is overwegend bot, enkel scherp aan de bovenkant van het mes. Een ander typerend kenmerk van het mes is de metalen beugel die zowel offensief als defensief gebruikt kan worden.

Wat is ving tsun kung fu?: Over
bottom of page